Dorpsopera is terug

De dorpsopera is terug!

Opnieuw op de planken: de Dorpsopera. De Dorpsopera is een uniek initiatief dat de geschiedenis en de emoties van de Betuwe tot leven brengt door middel van muziek en theater. Het is een project van en voor de bewoners van Zetten, Hemmen, Herveld, Andelst en wijde omgeving, die hun talenten en passie laten zien in een bijzondere voorstelling.

De Dorpsopera vertelt het verhaal van de spoorlijn die sinds 1882 door de Betuwe loopt, en hoe die de levens van de mensen heeft beïnvloed. Van de angst voor de snelle trein, tot de trots op de mooie stationnetjes. Van de oorlog en het onder water zetten van de Betuwe, tot de wederopbouw en het verzet tegen de Betuwelijn. Van de romantiek van het reizen, tot de digitalisering.

De teksten zijn gebaseerd op melodieën van bekende opera’s, musicals en liedjes, zoals de Messiah, de West Side Story, Mozart en Annie M.G. Schmidt. Er wordt gezongen en geacteerd door een groot koor, solisten, en toneelspelers, begeleid door een orkest. De voorstellingen vinden plaats in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld, van dinsdag 9 april tot en met zaterdag 13 april 2024.

De nieuwe Dorpsopera volgt op op de succesvolle Dorpsopera “Vrouwen van Zetten” die in 2016 is opgevoerd. Die ging over vier generaties vrouwen uit Zetten en Hemmen, die verbonden waren door hun afkomst, hun liefde en hun strijd. De nieuwe Dorpsopera belooft net zo mooi en indrukwekkend te worden als de vorige.

De Dorpsopera is een unieke kans om te genieten van een prachtig spektakel, dat de geschiedenis en de cultuur van de Betuwe eer aandoet. Het is ook een mooie manier om de lokale gemeenschap te verbinden, die dit project mogelijk maakt met veel inzet en enthousiasme. U kunt uw waardering laten blijken door een donatie te doen via Overbetuwe Doet.

Mis deze kans niet om de Dorpsopera te zien, te horen en te beleven.
Vanaf 1 februari 2024 zijn de kaartjes te reserveren via onze webshop op www.dorpsopera.nl. Laat u verrassen door de magie van het dorp.

Mäbel Mauritz

Zoek in berichten

Populaire berichten

  • vrijkaarten bij Jumbo voor Dorpsopera ‘Het Spoor’

    Gratis kaarten voor Dorpsopera ‘Het Spoor’:  Jumbo Van Blijderveen Zetten De Dorpsopera ‘komt goed op stoom’ Drie volle zaterdagen is er al gewerkt aan alle melodieën die ingeoefend moeten worden, maar ook aan de presentatie. Het moet niet alleen goed klinken het moet er ook aantrekkelijk uitzien. Daarvoor staan José Brands en Nelleke Koetsier garant.…

  • Dorpsopera is terug

    De dorpsopera is terug! Opnieuw op de planken: de Dorpsopera. De Dorpsopera is een uniek initiatief dat de geschiedenis en de emoties van de Betuwe tot leven brengt door middel van muziek en theater. Het is een project van en voor de bewoners van Zetten, Hemmen, Herveld, Andelst en wijde omgeving, die hun talenten en…

  • We zijn begonnen!

    De audities zijn voorbij, de eerste repetitie-zaterdagen zijn geweest: We zijn op stoom! Zangers en zangeressen, van sopraan tot bas, zijn elke derde zaterdag van de maand druk aan het oefenen in het Hendrik Pierson College. Solo’s, duetten, ensemble, koor; iedereen is hard bezig zijn of haar partij in te studeren en er samen een…

Berichten archief